5 způsobů, jak si zajistit úspěch při cvičení

Začátek je pravděpodobně nejtěžším krokem na cestě k dosažení fitness cílů. I když jste si předtím naplánovali ideální cvičební režim, může se stát, že si stále vymýšlíte výmluvy, proč vždy začít až „od zítřka“. A když už se vám podaří překonat tyto výmluvy, udržet dodržet pravidelný cvičební režim může představovat velkou výzvu.

blog-fitness-together

Pokud máte problémy s dodržováním nového cvičebního režimu, můžete se vrátit do správných kolejí několika způsoby. Pojďme se na ně podívat.

1. Zavrhněte mindset „Všechno, nebo nic.“

Bez ohledu na to, jak moc jste odhodlaní nebo jak dobré úmysly máte, přijdou dny, kdy vám cvičení nepůjde přesně podle plánu. Trik spočívá v tom, aby vás jedno vynechané cvičení nebo dokonce týdenní trénink nevykolejil.

Fitness není „all-in“ ani „all-out“. Je to životní styl, návyk, který nás posouvá kupředu a dělá nás lepšími, krůček po krůčku, každý den, pokud se ho držíme. Ve fitness jde spíše o konzistenci než o intenzitu.

2. Využijte čas, který máte

Pokud nemáte pravidelně hodinu času na cvičení, není rozumné se věnovat fitness plánu, který vyžaduje hodinové tréninky. Namísto toho si zvolte rutinní cvičení, které je v souladu s vaším časovým rozvrhem.

Snažte se být flexibilní ve svém myšlení. Ve dnech, kdy naplánovanou rutinu prostě nemůžete dokončit. Uvědomte si, že i kratší trénink je lepší než žádný. Kratší tréninky vám mohou pomoci udržet rutinu.

3. Dělejte cvičení, které vás baví

Existuje mnoho druhů cviků a cvičebních plánů; nemusíte se nezbytně nutit do rutiny, kterou nemáte rádi. Zkuste se zapojit do skupinových tréninků, pořiďte si osobního trenéra nebo se zúčastněte online výzev (challenges).  

4. Nespěchejte a vyjděte vstříc svému tělu

Pokud s fitness teprve začínáte, je vhodné začínat pozvolna. Pokoušet se jako začátečník hned uběhnout 10km nebo zvedat těžké váhy je od začátku odsouzeno k neúspěchu a co hůř ke zranění.

Pracujte na své úrovni. Dopřejte svému tělu čas, aby se přizpůsobilo novým fyzickým požadavkům. Pokud vytrváte a budete pokračovat ve svých pokrocích, budete za chvíli připraveni zvládnout složitější cíle.

5. Sdílejte svůj posun a cíle

Informujte přátele a rodinu o vašem novém cvičebním režimu. Zaznamenávejte své pokroky a sdílejte je se svými blízkými. Můžete k tomu využít i sociálních sítí, například Instagramu. Neváhejte nás označit na svých příspěvcích proměn, rádi uvidíme vaše úspěchy.  

Hledáte pomoc s tréninkem nebo bližší spolupráci?

Kontaktujte nás na info@vonofit.cz

Možnosti osobních tréninků nalezete zde https://vonofit.cz/sluzby/osobni-trenink/

Také si můžete zapojit naší online challenge VONOFIT | Free Challenge

Článek napsal VONOFIT

Další články

Bolesti dolní části zad kvůli dřepování

Bolesti dolní části zad kvůli dřepování

Dřep s osou je jedním z nejoblíbenějších cviků, který patří mezi základní silové cviky. Cvik svým klientům doporučují jak mnozí fitness trenéři, tak i někteří fyzioterapeuti. Pomáhá zvyšovat sílu nohou a hýžďových svalů. Kromě mrtvého tahu budete jen těžko hledat...

číst více

Kontakt

info@vonofit.cz

Padera Gym

V Lužích 818/23,
142 00 Praha-Libuš