Plánujete své tréninky správně?

Je v rámci trénování důležitější intenzita, nebo konzistence tréninků?

Nemůžete se dostat do formy tím, že budete chodit do posilovny na 9hodinové tréninky – to nebude fungovat. Ale pokud budete cvičit každý den 30 minut, rozhodně se dostanete do formy.

blog-box-gymshark

Intenzita je jako návštěva u zubaře – je pevně daná v čase, přesně víme, na jaké datum jdeme, víme, jak dlouho tam budeme a víme, že když vyjdeme ven, naše zuby budou hladké a budou vypadat běleji. Ale pokud je to všechno, co děláme, vypadají nám všechny zuby. Jinými slovy, intenzita nestačí.

Také víme, že si máme čistit zuby dvakrát denně 2 minuty ráno a 2 minuty večer. Co udělá dvouminutové čištění zubů? Nic. Nedělá absolutně nic, pokud to nebudete dělat každý den. Můžete vynechat den? Určitě! Kolik dní můžete vynechat? To netuším. Kolikrát si musíte vyčistit zuby, než to funguje? To také netuším.

blog-cisteni-zubu

Intenzitu milujeme z prostého důvodu, je snadné ji měřit. Můžeme vypočítat den, můžeme vypočítat čas, což je vysoce předvídatelné.

Přistupování k vašemu tréninku s vysokou intenzitou vám pomůže vidět výsledky rychleji. Intervalové tréninky podporují rychlejší změnu aerobní a anaerobní kapacity, spálených kalorií a celkové kardiovaskulární zdatnosti. Avšak bez konzistence (tréninku 3 – 5x týdně) může být váš pokrok zbrzděn zraněním, než se dostaví výsledky.

blog-consistency

Řekli jsme, že konzistence je obecně lepší než intenzita, ale to neznamená, že nepotřebujeme ani intenzitu! Avšak konzistence je to, co vám pomůže dosáhnout vašich dlouhodobých cílů.

Článek napsal VONOFIT

Další články

Kontakt

info@vonofit.cz

Padera Gym

V Lužích 818/23,
142 00 Praha-Libuš